Wij maken circulair isolatiemateriaal,
van papierafval.

Dit is ons verhaal.

Wij werken al 40 jaar in het afval van Nederland. We hebben het opgehaald, gesorteerd en weer gerecycled. Tijdens deze 40 jaar ontstond onze droom: hoe mooi zou het zijn als we nieuwe producten kunnen maken van ons eigen afval? 

1992

Een stukje Nederlandse historie.

Helaas. Nergens in Nederland was een fabriek te vinden die ons afval kon gebruiken. We moesten zelf een oplossing bedenken. De inspiratie kwam uit onze Nederlandse en Friese geschiedenis. Nederlanders gebruiken oud papier al decennia om te isoleren, vanwege de uitmuntende isolerende eigenschappen. Reinier Paping won de Hel van 63 notabene door kranten onder zijn kleding te vouwen. Onze droom werd een missie: wij gaan Nederland isoleren met ons eigen papierafval.

Onze missie: Wij maken circulair isolatiemateriaal, van het papierafval van Nederland.
2002

Pionieren in Friesland.

In Sneek had een groep slimme mensen inmiddels door dat Nederland achter liep in isolatietechniek. Amerika was al veel verder met het gebruik van natuurlijke materialen. Cellulose isolatie werd daar al op grote schaal gebruikt, omdat andere materialen verboden zijn in sommige staten. Cellulose is een grondstof die je goed uit oud papier en kartonafval kunt halen. Deze slimme mensen maakten het mogelijk om isolatie van papierafval in muren te blazen. We sloegen de handen in één en bouwden onze eerste fabriek.

Wij produceren EverUse producten in Nederland. Daarmee zorgen we voor werkgelegenheid en houden we de maakindustrie levend. De Nederlandse maakindustrie is een essentieel aspect van de circulaire economie.
2008

Van vlokken naar matten.

Er was gelijk behoefte in Nederland aan ons materiaal. We isoleerden alle kroegen van Heineken en de grote discotheken van Nederland, zoals Paradiso. Iedereen was laaiend enthousiast over de uitmuntende isolerende kwaliteiten. En het materiaal was nog gezond ook. Maar de vlokken vonden wij niet goed genoeg. We moesten er speciale uitrusting voor hebben en er kwam veel stof bij vrij. Zou het niet beter zijn als we isolatiematten konden maken? Dat was makkelijker om mee te werken, bespaarde veel tijd (en dus geld) en is ook voor mensen thuis te gebruiken.

2013

Terug naar de tekentafel.

Dat was makkelijk gezegd, maar niet makkelijk gedaan. Er waren geen cellulose matten te koop en dat was niet voor niets; het was erg ingewikkeld om een sterke, flexibele, cellulose mat te maken. Wat volgden waren vijf jaren van investeren, onderzoeken, testen en opnieuw beginnen. Tot we eindelijke het perfecte recept hadden. De eerste flexibele, sterke isolatiemat van oud papier kwam uit de fabriek. De EverUse ThermoSound® was geboren.

Wat begon als een feestje, draaide uit in een ramp. S ’nachts om twee uur brak er brand uit in de fabriek en werden onze recepten en machines deels verwoest. Er was maar een oplossing: opnieuw beginnen en 24/7 aan de slag om de schade in te halen.

2014

Meten is weten.

Wij waren trots op onze prachtige matten, maar uiteindelijk telt de performance. Om mee te komen in de isolatiemarkt, moet je van goeden huize komen. We droegen ons materiaal over aan de experts van TNO en Cauberg Huygen die het materiaal testten op alle belangrijke eigenschappen; brandveiligheid, thermische isolatie en akoestische isolatie. Uit alle tests bleek dat we iets goeds in handen hadden. Niet alleen bleken onze matten brandwerend en thermische isolerend te zijn, maar op het gebied van akoestiek waren we de nummer een in de markt

2015

Opkomst circulaire economie.

Onze matten worden veel gebruikt vanwege de unieke eigenschappen. Lees meer over onze referentieprojecten. Recent heeft onze groei nog een vlucht genomen, door de opkomst van de circulaire economie. Voor ons was het vanaf dag één normaal om een product van afval te maken. Dankzij onze slimme productiestraat kunnen we alle matten ook volledig hergebruiken aan het einde van de levensduur. Ons materiaal past dus perfect in de circulaire economie. Door de groeiend behoefte van bedrijven aan verantwoorde materialen, gaan onze matten in de kantoren van ABN AMRO en de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. 

Voor elke 100m2 cellulose isolatie
die wij verkopen, planten we een boom terug.

Lees meer
Logo Nederland Circulair
Logo Cradle to Cradle